Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)


Bergens beste lunsjsted befinner seg nå i Vågsallmenningen!
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 12 av 15
Prisnivå: Middels-høy


I mange år har jeg irritert meg over at Bergen ikke har en restaurant à la Theatercaféen i Oslo. Et sted hvor man virkelig føler suset av forgangen tid i klassiske omgivelser. Nå endelig har Bølgen & Moi flyttet inn i denne tidligere kredittbanken i Vågsalmenningen 16. Bygd i nyrenessansestil hvor man føres fra den ene enorme lysekronen til den andre. Tror det er flere lysekroner på Bølgen & Moi enn fjelltopper i Bergen. Og de skinner nypolert & verdig som om man har steget inn i en av Wiens mest fornemme ballsaler.

Bølgen & Moi har en komfortabel, slentrende og humoristisk stil. Til seriøs lunsjing er Bølgen & Moi byens definitive ener. Dessuten er det noe kontinentalt over denne restauranten, noe som gir urbanfetisjister muligheten til å glemme at de, tross alt, ikke bor i en hovedstad.

Burgeren (175 kr) er kanskje den beste i byen, og stedet briljerer med kvaliteten på råvarene. Den litt anstrengte munterheten blant servitørene i startfasen har dempet seg og materialisert seg i vennlig og omsorgsfull service. Servitørene virker nå som de har stått opp til meldingen om at de har vunnet 70 000 i Lotto. De virker uhyre godt drillet i det å få gjestene til å føle seg vel.

For en tid tilbake prøvde vi champagnelunsjen deres hvor man kunne bestille en flaske sjampis til sympatiske 395 kr. Vi gikk imidlertid for årgangssjampisen Laurent Perrier, Crand Cru, 2000. En aldeles nydelig champagne. Dersom man tester denne sammen med en vanlig musserende, vil man virkelig kjenne en myriade av smaksforskjeller. Lunsjen var av typen liten men eksklusiv buffet. Nydelig fiskegryte og andeconfit i verdensklasse. Potetpureen var på Hellstrømnivå. Dessertene derimot var mer middels.

På brunchen som ble inntatt 24. januar 2010 var forrettene spektakulært gode, mens de to hovedrettene dessverre var for kjedelige og for lite forseggjorte. Bedre enn dette kan da Bølgen & Moi. Men vi lar vi de fem stjernene for mat bli stående, med krav om strakstiltak på bedre varmretter til søndagsbrunchen. Lørdag 6 mars 2010 spiste vi Wienerschnizel (239 kr) til lunsj. Bedre snitzel enn dette får du ikke i Wien engang! Altså er de fem stjernene fullt fortjent.

Den første helgen i november (2012) gikk vi for champagnehelgmenyen. Det var en treretter bestående av skogsoppsuppe, andebryst og mandelkake. Skogsoppsuppen var helt perfekt. Det kjentes formelig ut som om det var tilsatt en mengde sommertrøfler - så godt smakte det. Dessverre var porsjonene små, rundt 1,5 cm suppe i de enorme dyptallerknene. Litt trevler i andebrystet trekker ned, men deilig smak. Potetpureen kunne ikke en gang Joël Robuchon (kjent for sine potetpureer) gjort særlig bedre. Den smale stripen av mandelkake så i utgangspunktet litt dull ut, men smaken kan karakteriseres som en mild eksplosjon i munnen; mykt, marsipanaktig, og enda bedre sammen med sitronsorbeten. 350 kroner for en så god treretter er ikke dyrt, i hvert fall ikke når man får bestilt en helgechampagne (Michel Arnould Grand Cru), som i utgangspunktet er priset til 725 kroner, til 445 (de hadde gått tom for den regulære). Dette er en enkel og lett champagne som, for vininteresserte, skårer 84 poeng på det internasjonale vinbarometeret.

Da vi steg inn denne lørdagsformiddagen, var det imidlertid ikke vals av Strauss som strømmet ut i rommet, men deilig remixed musikk fra Krüder & Dorfmeister – som minnet gjestene om at dette ikke er fin de siècle, men 2012. Også bordene og de svarte Arne Jacobsen-aktige stolene skaper et tiltrengt modernistisk brudd til de klassiske marmorveggene og korintiske søylene. Men du verden så stilig denne klassikk-modernistiske fusjonen har blitt.

Interiøret på Bølgen & Moi er, rent estetisk, både ett og to hakk over de fleste andre stedene i byen. Man kan ikke annet, etter et Bølgen & Moi besøk, enn å synes synd på restauranttradisene som fremdeles frekventerer byens mer traurige stamsteder.

Bølgen & Moi
Vågsalmenningen 16, Tlf. 55 59 77 00
Åpningstider: Man-lør 11-01. Søn 12-17.
Publisert: 16.02.2010 00:00:23Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap