Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)


Raffinert mat i meget stilige lokaler
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 12 av 15
Prisnivå: Middels-høy


I de fleste storbyene finner man ofte de beste restaurantene tilknyttet et internasjonalt hotell. Slik er det ikke alltid i Bergen. Men tre av de ti beste restaurantene i byen, befinner seg i et hotell. Det er Lucullus, Søtt+Salt og Beyer'en. Mezzo er sånn halveis knyttet opp mot et hotell i og med at de deler bygård med Det Hanseatiske Hotell.

Idet vi entret, tok restaurantsjefen imot oss. Nokså avmålt, tenkte jeg. Men så plasserte han oss ved et fint vindusbord og spurte om jeg ville ha noe å drikke før maten. – Ja, gjerne noe hvitt, sa jeg mens jeg skummet menyen. – Kanskje du vil se hvilken mat som passer til vinutvalget, kvitterte han med. Jeg skyndte meg å bestemme meg slik at jeg fikk fortgang på vinen. Etter fire minutter fikk jeg bestilt følgende:
- Sjøkreps risotto fra Herdland med scampi, hvitløk, appelsinglacé og asparges (105 kr)
- Norsk torsk servert med sauterte sukkererter, chorizo potetpuré, brunet smør og soyasaus (245 kr)
- Sjokoladeganache (90 kr)
Denne treretteren ligger helt, helt i toppsjiktet. Men min venninne gikk inn for det italienske draget i menyen. Og når det kom til italienske og provencalske matretter, befant ikke den tyske kokken seg på samme nivå. (Hvorfor søke sin egen bøddel?) Verken saltimbuccaen (235 kr) eller tiramisuen (105 kr) var i nærheten av rettene jeg nettopp nevnte. Også blåskjellsforretten (95 kr) var helt middels, både på smak og konsistens.

Men Mezzo er et subtilt sted, og er enda bedre enn det ser ut til. Og det ser heller ikke så verst ut med sine stripete tapeter og mørke møbler. Vi drev og lurte på om den flotte takbelysningen i imitert art deco stil var av tøy eller glass, men glemte å spørre ettersom mat & vin tok så fullstendig overhånd.

Vinprisene på Mezzo er middels på billige viner og svært rimelige dersom man vil drikke dyr vin. Kelnerne er også god til å konversere (ikke for mye, ikke for lite) og flittige til å tømme vann i glassene.

Vinen som restaurantsjefen lirket fram da vi besøkte stedet i november 2009, var en av de beste rieslingene jeg har drukket - noensinne. Først merker man bare sødmen, men så kommer kraften etter hvert, som hestekreftene i en bil med trimmet motor, og avgir smak av både petroleum og grapefrukt. Jeg spurte han om Keller, Rheinhessen Riesling Spätlese, Dalsheimer-Hubacker, 2003 (455 kr) var å finne på pollisten. Og tror du ikke han søkte på internett. (Den står ikke på pollisten.) Det kaller jeg service! Kellervinen sto heller ikke på restaurantens vinliste. Men han gikk ned i vinkjelleren, og med rettene mine i minnet, plukket han ut en som han trodde ville passe. Sammen med risottoen og torsken var Kellervinen perfekt, alle vinkjennere ville sagt det, og jeg var fristet til å ringe min venn, Ole Martin Skilleås, som tilhører toppsjiktet i Vitis Bergensis og fortelle om denne rieslingen og de subtile smakskombinasjonene som den skapte, men så husket jeg plutselig at det jo er uhyre uhøflig å telefonere på restaurant.

For å konkludere: Mezzo serverer mat tett opptil det optimale av det en kan forvente av en restaurant i klassen tidsriktig med fransk grunning. Forrettene kan vise seg å være oppunder det beste du har smakt. For eksempel Grillede kamskjell med jordskokkpannacotta bringer fram en nesten ukjent smakskombinasjon. Sitrusmarinerte scampi m/ mango & chilichutney er også helt i toppklassen. Også lam og kalvefilet holder samme høye nivå. Dessertene er imidlertid ikke like spektakulære.

Hva med å begynne kvelden med et par glass inne i foajeen på det klassiske Hanseatiske Hotell, for så å stige inn i Mezzo?
Mezzo
Finnegaardsgaten 2A. Tlf. 55 55 03 03
Åpningstider: Alle dager fra 17-23.

Publisert: 28.02.2011Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap