Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Paris
Le Pré Catelan


Nostalgi, estetikk & fransk eleganse
Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 14 av 15
Prisnivå: Høy


Le Pré Catelan ligger dypt inne i Bologneskogen. Ettersom vi skulle teste to michelinrestauranter med tre stjerner på samme dag, fant vi ut at vi for helsens skyld like godt kunne spasere fra Parisoperaen til Pré Catelan. Vi startet klokka 9.30 om morgenen og var fremme klokka 13.05, akkurat i tide til vår lunsjreservasjon - uskadd av både løshunder, aggressive vakthunder og prostituerte.

Interiøret på Pré Catelan er sort og hvitt, glass og masse sølv. Stramt, litt hardt og utrolig kult. Sant å si er det bare Les Ambassadeurs som kan skilte med penere interiør.

Vi fortalte kelnerne at dette var vårt besøk nummer 50 på en michelinsrestaurant. Det førte umiddelbart til at vi fikk en bok i gave. Fin gest! I det hele tatt var det god service på Pré Catelan, selv om det en gang gikk hele 2 minutter før de fylte i det tomme vinglasset. Vi drakk en Givry Servosin 98 (Joblot) til 58 euro, en hvit burgunder som sommelieren sa var veldig ”developed”, men så daff at vi ikke skjønte hvilket utviklingsnivå den hadde startet ut ifra.

Alle de seks rettene som vi spiste fra den nokså rimelige seksretteren (75 euro), holdt, ut fra sine forutsetninger, meget høy kvalitet - selv om vi kan dy oss for retter som Ris de Veau (kalvebrissel). Chefen, Frédéric Anton er en kreativ kokk, men mangler likevel endel på å klare lokke fram så spennende smaker som Pierre Gagnaire og Eivind Hellstrøm.

Har du lyst til å komme deg litt bort fra Paris sentrum og forestille deg hvordan det kunne oppleves for Proust eller Le duc de Guermantes å spasere her en søndags formiddag før de inntok sin lunsj i Bologneskogen, er dette stedet for deg. Pré Catelan er nostalgi, estetikk og eleganse som du vil huske, antakelig, helt inn i graven.
Pré Catelan
Route Suresnes (Bologneskogen), 16 arr., 01 44 14 41 00
Åpningstider: 12-15, 19-23 (Stengt søndag kveld)
Publisert: 26.04.2008 00:00:23Flere restauranter med
i Paris:

L'Atelier de Joël Robuchon - Étoile

L'Espadon (Hotel Ritz)

Laserre

Le Pré Catelan

Les Ambassadeurs (Hotel Crillon)

Pierre Gagnaire

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap