Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Paris
Taillevent


Solid & tidløsMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 12 av 15
Prisnivå: Høy


Da Femstjerner.no besøkte prestisjetunge Taillevent var det sommer & 36c. Ja, det var så varmt at asfalten mjuknet under skoene. Etter å ha frisket oss opp på en Chablis 1. Cru på Hotel Bristol, trødde vi videre opp til palasset i åttende arrondissement, hvor greven av Morny holdt til på 1800-tallet. Da vi entret, hadde jeg, pga varmen, tatt av dressjakken, og fikk klar beskjed om at her kunne man bare entre med jakken på. Litt unødig stivt, tenkte vi, sosialdemokrater av hjertet som vi er.

Fantastisk andeterrin og ikke så imponerende slow (2 timer) heltstekt kylling m/trøfler. Kyllingen ble servert i ulike utgaver. Pluss for at vi fikk bytte vin da den italienske hvite var fullstendig uten smak. Men dette til tross, servicen var ikke særlig vennlig.

Likevel, her sitter man i en greves palass omringet av malerier av nye mestre som Miro. Solid eikepaneling og en nesten ekstrem luksuriøs feel - fra den gamle verden altså.

Taillevent må være en av de restaurantene i verden som klarte å holde lengst på de tre michelinstjernene. Men for et par år siden mistet de den ene stjernen. Var det servicen, eller var det matkonseptet som begynte å bli noe utdatert? Likevel, med to michelinstjerner borger det fremdeles for kvalitet og kontinuitet. Taillevent tilhører byens ti mest interessante spisesteder, og en av de som man må vente lengst for å kapre seg et bord. Så husk, bestill gjerne en måned på forhånd!

Taillevent
15 Rue Lamennais
Åpningstider: 12-15, 19-23.
Publisert: 10.02.2008 00:00:23Flere restauranter med
i Paris:

Café de la Paix

Grand Café des Capucines

Le Grand Véfour

Le « Cinq » (Four Seasons Paris)

Ledoyen

Taillevent

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap