Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Arti (Kong Oscars gt. 29)


BønnesvarMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels


Jeg ankom Arti i Kong Oscars gate 29 på sekundet klokka tre. Stengt. Mørke vinduer og ikke tegn til liv innenfor. Merkelig! Jeg gikk bort til moderrestauranten, også den i Kong Oscars gate. Jo, den nye er åpnet, sa eieren. Vi gikk tilbake og steg inn i den nye restauranten.

Det første som slår gjesten idet hun eller han stiger inn, er hvor fin denne restauranten er. Nydelige påkostede blå stoler i tradisjonelt indisk design. Hvite og lyseblå bordduker, Moderne telys tennes idet gjestene har satt seg. Jammen dempet ikke dette irritasjonen; her hadde jeg forberedt en tale om at man forventer da virkelig at en restaurant åpner i rett tid, og så giddet jeg liksom ikke, overmannet som jeg ble av det fine interiøret. Vel har jeg vært i dette lokalet før, sist da arrogante Agra holdt til i de samme lokalene. Da var hovedrettene 40 % dyrere enn i dag og atmosfæren litt for mye preget av stiv osloarroganse. Slik er det ikke lenger. En ung og svært mild inder tok imot bestillingene. Norskkunnskapene var så som så. Engelsk gikk bedre.

Ettersom jeg for tiden er helt hektet på linser, bestilte jeg nr 77, Dal (125 kr), en linsegryte til forrett. Det er egentlig en vegetarhovedrett, men jeg er som sagt hekta. Virkelig deilig samrøre av linser og fløte og diverse eksotiske krydder. Nok til to – minst. Min venninne mesket seg med Vegetable Pakora (65 kr), også hun var veldig fornøyd. Chicken korma til 149 kroner (kyllingbiter i fløtesaus, cashewnøtter og rosiner) har jeg aldri smakt bedre, og det er ikke få ganger jeg har spist denne retten, enten i Bergen eller i utlandet. Denne var tidenes beste. Og jeg overdriver ikke. Chicken Tikka Masala (169 kr) var også deilig. Lam spiser jeg ikke så ofte på indisk. Men jeg måtte da forsøke litt Shahi korma (155 kr) også. Mektig smak, ørlite seigt, men så er det jo vanskelig, for ikke å si umulig, å få lammet så mørt som kylling.

Jeg ble rett og slett satt ut av hvor godt dette var. Ok, Arti har brukt himla lang tid på å åpne restaurant nummer to. En brann inni lokalet var visst også med på å forsinke åpningen. Men nå som Arti har åpnet, ser man at jammen er det gjort skikkelig. Arti i Kong Oscars gate 29 (vis à vis Katedralskolen) er ti ganger så pen som den i Kong Oscars gate 8, dessuten smaker maten bedre og rettene er seriøst billigere enn på Maharaja i Rosenkrantzgaten.

Det var liksom så trivelig, man blir sittende så altfor lenge. Plutselig var klokka 17.30. Sjelden har tida fløyet så fort; 2 ½ time på null komma niks. Da vi forlot lokalet, satt det gjester på cirka fire av de ti bordene. Det er også syv bord i underetasjen. Ikke riktig så pent der som i første. Toalettene er råstilige med sine sorte og hvite sjakkbrikkemønstrede fliser. Levende lys på toalettet får meg til å tenke på Four Seasons hotell. Absolutt alt er pent på Arti.

Arti betyr bønn og er nok et bønnesvar for de som har bedt om flere indiske restauranter i Bergen. Både estetisk og matmessig er Arti et bønnesvar. I det vi forsvant ut tenkte jeg: endelig får jeg muligheten til å gi en nykommer topp skår!
Restaurant Arti
Kong Oscars gate 29, Tlf. 55310100
Åpningstider: Alle dager. 15-23.

Publisert: 22.01.2012Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap