Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Bar Kollektivet


Ikke akkurat Aroma, da!Mat:
Interiør:
Service:
Poeng: 8 av 15
Prisnivå: MiddelsAroma er lagt ned, nå heter stedet Bar Kollektivet. Alt er forandret. Det vil si ikke alt, burgerne er fremdeles på menyen. Nå kan man velge mellom Bacon & Cheese, Barbequeburger eller Mushroom & Blue cheese. En enkel burger koster 149 kroner og en dobbel koster 199 kroner. Første tygg av min Mushroom & Blue cheese brakte fram den fantastiske følelsen av kvalitetsburger. Den samme litt tørre og kornete følelsen man fikk da man spiste Aromas burger. Også nå ble jeg overveldet de gode smakene som burgeren avga. Burgerne er mao like gode som på Aromas tid, det samme med cæsarsalaten (149 kr). Usedvanlig saftig kylling. Ost, salat og dressing holdt topp kvalitet. Det betyr at Bar Kollektivet har de samme kokkene på kjøkkenet.

Bortsett fra maten, som fremdeles holder høy kvalitet, er alt mye verre på Bar Kollektivet. Vi var litt i stuss om vi skulle teste stedet nå som det er mer et barkonsept, men så lenge man skilter med en meny utover ost- & kjeks-konseptet, er det interessant for Inkognito – selv om menyen nå er betydelig mindre.

Servicen var defensiv og engstelig. Kaldt i lokalet var det også. Gjestene må nå ordne med det meste selv. Sjeldent mye self service. Matrester på det lave bordet. Ikke hadde man noe drikkekart - og det to uker etter åpning. Jeg gikk fram og tilbake, fra disken og bort til de enorme chesterfieldmøblene som vi var havnet i. Chesterfieldene var de beste å sitte i når man skulle spise. Ellers var det mest høye, ubehagelige og uvennlige stoler, de fleste uten ryggstø, og så ukomfortable at man begynte å tenke på å dra til et annet sted for å kunne slappe av.

Vi skjønner jo at man trenger å tjene penger og vil ha så mange mennesker inn døra som mulig. Men jeg kommer aldri til å godta høye & harde stoler så lenge man serverer mat. Det er en uting som må sees sammen med det generelle ubehaget i kulturen, på linje med spisevegring, tatovering, overstramme bukser og fritidssysler basert på å overvinne sine fobier. Den nye bardisken er bygd på treplanker fra et sommerfjøs. Styggere kan det knapt bli. Jeg kårer herved dette til byens styggeste bardisk. Det er synd at det skal ha blitt så stygt og rotete på et sted som før var blant byens fem beste lunsjsteder. Spesielt godt likte jeg Aromas malmfargete vegger. Bildene til Hilde Kjønniksen på veggene var også usedvanlig fine.

Det er nesten vondt å se et sted forfalle til et fullstendig middelmådig sted. Det eneste som nå vil trekke meg til Bar Kollektivet er maten, den er fremdeles prima.

Bar Kollektivet
Rosenkrantzgaten 1, Tlf. 55560020
Åpningstider: Man-lør. 11- Leggetid, Søn. 12 - Leggetid.Publisert: 09.09.2013Flere restauranter med
i Bergen:

Brazil Churrascaria

Alléhjørnet Thai Restaurant

Anne & JC, Café & Conditori

Arti (Kong Oscars gt. 8)

Aspendos Café & Restaurant

Bar Kollektivet

Bar Kollektivet

Bar-B-Que

Baroli

Bekkjarvik Gjestgiveri

Big Horn Steak House

Bocca

Brasserie 22

Bryggeloftet

Bryggestuene

Brød & Vin

Buddha Café

Café Augustin

Café Aura

Cafe Bastant

Café Opera

Cafe sze Chuan

Chang Mai Thai Restaurant (Ny)

Chili Tapasbar (Matbørsen)

Chillout TravelCentre

China Palace

Colonialen (Engen)

Cornelia

Cyclo

Dampen

Den lille risbollen

Dickens

Dolly Dimple’s (Torgalmenningen)

Don Pippo

EAT (2010-anmeldelsen)

Egon

ENTR3

Era Bar og Restaurant

Fillini Restaurant & Bar

FISH Restaurant

Harbour café

Holbergstuen

Hot Wok City

Istanbul restaurant

Jacob Aall Brasserie & Bar (2013)

Jacobs Apartments & Cafe

Kafé Kippers (2009)

Kafé Kippers (2010)

Kafé Kippers (2012)

Opphavsrett © 2006-2015 FemStjerner.no | Sitemap