Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Nama Japanese Fushion (2015)


Rålekkert og oppussetMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 13 av 15
Prisnivå: Middels


Nama har pusset opp, og glinser av glam. Her har det foregått en grundig og kostbar oppussing. Interiøret er ikke til å kjenne igjen. Lokalene er kraftig utvidet. Baren med sine lyseffekter, er stilig, de to chambre separeene, nydelige. Vi ble plassert inne i en burgunder plysjbekledt bås. Jeg følte meg som en musiker i ferd med å spille inn en ny CD av David Sylvian. Bordet var av massiv stein, og vi så utover mot salen og det stilige & store vinskapet i heldekkende glass. Trebordene og trestolene er i grunnen lite oppsiktsvekkende, men summen av stedet gir en følelse av noe nytt og glamorøst. Akkurat som maten så er dekoren kompromissløs fushion.

Jeg har hørt begreper som Las Vegas, schizofrent, men selv oppfattet jeg interiøret som dristig, gjennomtenkt og spennende. Honnør til eier og til arkitekt Einar Samuelsen for å ha laget byens kanskje mest spennende restaurant-interiør.

Når man spør folk hvor de helst spiser sushien sin, er det som regel Nama som først blir nevnt. Det er en slags kamp mellom Red Sun, Sumo og Nama. Det er også de klart stiligste stedene i sitt slag, og så kommer et sett restauranter med mer beskjedent interiør, men som serverer gode sushiretter - slike som Ichiban.

Besøket på Nama hadde en stigende utvikling. Starten var forvirrende. Vi fikk en innføring i dele-konseptet. Problemet med dele-konseptet er at da blir man bare sittende å prate mat resten av kvelden. Dessuten er det alltid en mann som spiser dobbelt så fort som damene.

Framføringen bar også preg av unødig komplisert logistikk og et forsøk på å få oss til å velge så mye og så dyrt som mulig. Jeg tenkte, herlighet, er det bare jeg som sitter her og skjønner ingenting? Jeg er jo restaurantanmelder som de siste 15 årene har spist på restaurant minst en gang i uken. Servitørene har her et akutt behov å lære seg forenklet presentasjon.

Servitørens deleforslag begynte etter hvert å beløpe seg til noe utenfor vår kontroll. Vi avbrøt servitørens utrolig kompliserte oppbygging. – Vi vil ha Kokkens utvalgte Maki, Nigiri og Sashami Mix (375 kr), sa jeg bestemt. - Nei. Ingen deling. Nei. Ingen ekstra grønnsaker. Alt i denne sushi-miksen var deilig: det smakte så godt som jeg noensinne har smakt sushi, og var enda mer spennende i komposisjonen. Jeg fikk plutselig assosiasjoner til Hanami på Tjuvholmen i Oslo. Nama og Hanami har samme eier, samme hypertrendye stil, samme spennende mat, samme rålekre interiør med samme irriterende rosa lys. Fjern disse lysene, vær så snill! Ellers er lokalet på Nama ti ganger så komfortabelt som på Nobu i London.

Min Andebryst med teriyakisaus av sorte bønner (179 kr), en bitteliten rett, servert på en flat stein, var deilig. Mine venner var storfornøyde med sine, henholdsvis, Spicy sobanudler med fisk og skalldyr (159 kr) og Spicy sobanudler med kylling (159 kr). Jeg smakte på sobanudlene. De var over det vanlige smaksrike. Desserten var det første jeg hadde blinket ut på menyen: Kan man tenke seg noe mer forførende enn Hvit trøffel med foie gras mousse? Marengsen tilførte moussen ekstra tiltrengt søthet. Perfekt!

Dess mer jeg tenker på dette måltidet, dess bedre blir det. Denne anmeldelsen tar overhode ikke høyde for mengden retter på menyen. Men ut fra det lille jeg smakte, er jeg ganske trygg på at alt smaker fortreffelig på dette gjennomtenkte og lekre stedet.
Nama Japanese Fushion
Lodin Leppsgate 2b, Tlf. 55322010
Åpningstider: Man-lør. 15-24, Søn. 14-23.
Publisert: 10.02.2015Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap