Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Sumo Solheimsviken


Verdt en omveiMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 11 av 15
Prisnivå: Middels


Sumo-konseptet synes å spre seg som en overkåt kjønnsatlet. Den førstefødte ble til i Neumannsgaten, så en lillebror i Nygårdsgaten, så for tre måneder siden ble en ny Sumo avfødt i Solheimsviken. Ikke nok med det, Sumo går nå svanger med to nyåpninger: En på Lagunen i mars og en i hovedstaden, på Solli Plass. Av de tre som jeg har besøkt, foretrekker jeg denne i Solheimsviken.

Nå må det innrømmes at jeg egentlig ikke, i utgangspunktet, trodde at dette restaurantkonseptet hadde power og potens til så mange avleggere, men etter besøket på Sumo i Damsgårdsveien, ser jeg mer positivt på denne ekspansjonen.

For å komme til Sumo i Solheimsviken, runder du svingen ved den nye Legevakten og går i feriemodus i 5 minutter mot Puddefjordsbroen. Interiøret minner om en splitter ny og avansert diner. Stilig på fresht og moderne vis. Damedoen er enorm med orkideer, herredoen bitteliten, men stilig - med en splitter ny krok på døren, så man får hengt av seg dressjakken. (Mange gir blaffen i å sette opp en krok på herredoen.)

Den svært spicy Tom Yum Chicken suppen (159 kr) var en ok+ begynnelse. Både rekene og kyllingen både så gode ut og smakte godt. Litt få reker. De var forresten skikkelig al dente. Suppen ble kanskje litt snerpete. Den kunne gjerne vært rundere. Det var i grunnen min egen feil. Jeg kunne ha bestilt samme suppen og betalt 19 kroner ekstra og fått en kremet versjon. Vi bestilte en Petit Chablis, William Fevre (485 kr). Fevre skal være en av de aller beste vinprodusentene i verden. Hver gang noen snakker i sterke ordelag om Fevre, tenker jeg: De vinene må jeg jammen sette meg enda bedre inn i. Hver gang blir jeg skuffet. Også denne gangen. Soft Shell Maki (129 kr) var helt fantastisk. Kanskje en av de fem beste sushi-rettene jeg noensinne har spist. Gå for den forretten! Sushien som jeg valgte som hovedrett, Ushi (159 kr), med pannestekt indrefilet og vårløk, toppet med flambert kremost, cherrytomat, pepper og sterk saus, var ikke videre vellykket. Kremosten passet rett og slett ikke til resten. Indrefilet i maki, derimot, passet meget bra. Min venninnes Sweet & Sour Pork (209 kr) kunne både vært søtere og mer sprøstekt. Ion Umani (159 kr), en kombinasjon av stedets fire desserter, er svært spennende og nok til to. Spesielt ostekaken var fantastisk. Pasjonfruktsaus til pannacotta, passer heller ikke. Hold dere til karamellsausen!

Til tross for en del småfeil, mener jeg at Sumo-konseptet blir stadig bedre. Servicen denne kvelden var kjempebra. Kanskje litt sen til å skjenke i vin, men ellers bortimot perfekt. Interiøret er sexy og trivelig. Selv om jeg bor i sentrum ga denne ”detouren” en følelse av å befinne seg i et annet land. Håper ikke Sumo i Solheimsviken kun blir et bydels-sted for den nye og voksende middelklassen som befolker de stilige leilighetene langs Damsgårdssundet. Sumo er, som det heter i michelinguiden, ”worth a detour”.
Sumo
Damsgårdsveien 39, Tlf. 55705131
Åpningstider: Man-tors. 16-21, Fre-lør. 16-22, Søn. 15-21.Publisert: 04.04.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Bien Centro

Den lille Hanseater (Restauranten er nedlagt)

Sumo Solheimsviken

26 North Restaurant & Social Club (SAS Bryggen Hotel)

Agra Restaurant (Restauranten er lagt ned) Arti har tatt over.

Allmuen Bar & Bistro

Amici Miei

Aroma restaurant & bar

Arti (Kong Oscars gt. 29)

Avatar Asian Cuisine (Restauranten er nedlagt)

Balsam

Bambus

Banco Rotto (Restauranten er nedlagt)

Bare på No 13

Bare Restaurant (Hotel Norge)

Barfot (Restauranten er lagt ned) Mustachi har tatt over)

Bastant

Belgio Gastropub

Beyeren Bar + Restaurant (Restauranten er nedlagt)

Bien Bar, Bergen

Bien Snackbar

Bryggen Smitt & Smule (Restauranten er nedlagt)

Bølgen & Moi (Restauranten er nedlagt)

Café Norge (Hotel Norge)

Casa del Toro (2015)

Colonialen (Engen) (Restauranten er nedlagt. Flyttet til Kong Oscars gate)

Colonialen Litteraturhuset

eat. pizza * restaurant * bar (Restauranten er nedlagt)

Enhjørningen

Espresso House

FG Restaurant

Finnegaardsstuene (Kun åpent for grupper)

Fuzion (Restauranten ble nedlagt i 2009) Zupperia har tatt over lokalene.

Guangdong House

Holbar Café og Bar

Horn of Africa. Ethiopean and Eritrean Restaurant

Ichiban

Ichiban Sushi (Zachariasbryggen)

Jacob Aall Brasserie & Bar

Kafé Krystall

Kafé Spesial

Kaffemisjonen

Mandalay Sushi & Burmese (Marken)

Mandalay Sushi & Burmese (Sparebankgaten)

Mezzo (Restauranten ble nedlagt i 2012)

Mingel Gastrobar. Restaurant * Bar * Caterer

Munken Bistro

Naboen restaurant

Nama Japanese Fushion (2015)

Opphavsrett © 2006-2020 FemStjerner.no | Sitemap