Om oss Anmeldelser Bergen Lisboa London Oslo Paris Porto Nyheter

 
Restauranter: Bergen
Ma-Ma-Thai


Sliten thai-restaurantMat:
Interiør:
Service:
Poeng: 7 av 15
Prisnivå: Rimelig


Ma-Ma-Thai ligger like ved jernbanestasjonen og er sannsynligvis det første spisestedet en togturist støter på. Flere av dem kom inn med bagasje for å se over menyen. Der fant de ut at lunsjrettene bare er like over 100 kroner. Altså, så rimelig som det overhode er mulig å spise i Norge – om man da ikke går for brødmat.

Ma-Ma-Thai har et hvitt og relativt nøytralt interiør. Utenfor finner man noen relativt slaskete utebord. Alt bærer preg av å være rimelig og litt slitent. De høye skaistolene er komfortable, men bordene står for tett opptil hverandre. (Jeg måtte dytte bordet for å få satt meg.)

På denne sensommerdagen var det faktisk for varmt å spise ute. Inne var det noen få gjester. Vi bestilte en cola og en øl. Da ølet ble plassert foran meg, sa jeg at det var min venninne som var alkoholikeren. Dette syntes servitøren var veldig morsomt, så da hun kom med bestikket, og hadde problemer med å få plassert det pga mobilen, solbrillene, øretelefonene, utbrøt hun: ” Du må rydde!” Ha-ha. Jeg liker service med humor, men merket at ikke alle fikk like god service som oss.

Det begynte riktig så bra – for meg. Sprøstekte scampi med svinekjøtt, var særdeles godt. 129 kroner for denne forretten er jo veldig dyrt, med tanke på at lunsjrettene ligger på 100-lappen. Her hadde man brukt filodeig, som er mye slankere, mer crispy og bedre enn butterdeig. Kombinasjonen scampi og svinekjøtt, var svært god. Min venninnes Tom-Yom Gai-suppe (liten porsjon = 79 kroner) var like mislykket som min forrett var vellykket. Kyllingbitene hadde en merkelig konsistens. Suppen manglet sting og rundhet. Min lunsjrett, Stekt kyllingfilet med karrisaus og kokosmelk (109 kr), hadde en nydelig saus, men retten ble ødelagt av kyllingbitene. De smakte ingenting og hadde en konsistens av fiskeboller. ”Dette smakte godt, ja?” Det er vanskelig å si nei, når servitøren spør på den måten. Tviler på om kyllingbitene var stekt. Heller overkokt. Jeg var direkte gla da jeg hadde fått i meg kyllingen. Min venninnes Gaeng Phed Moo (179 kr), som besto av svinekjøtt på spidd med peanøttsaus, berget måltidet - både for henne og meg. Retten var stor, og jeg spiste et par av spydene.

Ma-Ma-Thai spriker i alle retninger. Prismessig er det for store forskjeller på rettene. Noen retter er svært vellykkede, de med kylling nærmest en katastrofe. Stedet bærer preg av budsjett. De har holdt koken i mange, mange år – helt siden 1994. Jeg ville foreslått at Ma-Ma-Thai satset på fornying. Det begynner å bli mange thaisteder i byen. Dette er en av de svakere.

Ma-Ma-Thai
Kaigaten 20, Tlf. 55313870
Åpningstider: Alle dager 14-23.
Publisert: 01.10.2016Flere restauranter med
i Bergen:

Bryggen Tracteursted

Café Opus

Casa del Toro

Chilli Tapasbar Fløyen

Con Fresco

Da Stefano. Restaurant og catering

Den sultne engel

Ikea Food

Kroathai Åsane storsenter

Ma-Ma-Thai

Mekong River. Restaurant & Take Away

Meny Bistro (Studentsenteret)

Pranzo (Galleriet)

Restaurant China House

Restaurant No 13 (2013)

Søstrene Hagelin

Wesselstuen

Yang Tse Kiang (2015)

Opphavsrett © 2006-2019 FemStjerner.no | Sitemap